Vit chokladmousse

Klassisk vit chokladmousse, en favoritdessert som smälter i munnen. Servera gärna i glas och dekorera med färska eller frysta bär som blir i perfekt kombination till det söta i vit chokladmousse.

Ingredienser

Receptet gäller för 8 glas

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 st ägg
  • 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
  • blandade färska bär t ex hallon eller blåbär

Gör så här:

Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med bär.

Recept och bild är från Arla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.