Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

Ett enkelt och snabbt recept på hur man gör en vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger. 

Ingredienser

4 portioner

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 4 passionsfrukter
  • 12 krossade maränger

Gör så här

  • 15 minuter + minst 1 timme i kyl

Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller på låg effekt i mikron. Var försiktig, vit choklad tål inte hög temperatur.

Rör ner choklad och yoghurt i grädden. Fördela moussen i fyra glas eller portionsskålar. Låt moussen stelna i kylskåp minst 1 timme.

Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna med en sked. Garnera moussen med frukt och marängkross vid servering.

Recept och bild är från Coop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *